Solar Power Pomp basic

Solar Power Pomp basic
Solar Power Pomp basic Solar Power Pomp basic Solar Power Pomp basic Solar Power Pomp basic Solar Power Pomp basic
Model: Zonnepaneel pomp
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 79,95€
Aantal:  
   - of toevoegen aan -   

Op zoek naar een pomp die je bootje ontdoet van hemelwater waardoor je er bijna geen omkijken meer naar hebt en die dan ook tegelijktijd toch nog betaalbaar is? De Solar Power pomp basic zou zomaar de waterpomp kunnen zijn waar je naar op zoek bent om je bootje het hele jaar droog te houden. Deze pomp plaats je eenmalig op je boot en dan is het de bedoeling dat je die er laat staan al de tijd dat je er niet mee aan het varen bent. Ten tijde van een bui zal je boot vol lopen met regenwater, schijnt de zon daarna weer dan zal de pomp automatisch aanslaan (alleen bij voldoende regenwater) en je boot ontdoen van al het buiswater. 

De Solar Power pomp basic is het "kleine broertje" van de Solar Power pomp, een ideale pomp dus om je boot het hele jaar vrij te houden van hemelwater. Met z'n prijs van slechts 79,95 euro (t.o.v. 219 voor de Solar Power pomp) is die een stuk betaalbaarder dan de Solar Power pomp. Beide pompen kennen veel overeenkomsten, zo slaan beide pompen "aan" als er voldoende buiswater in de boot staat (plus minus 3 cm bij de Solar Power pomp basic) en worden ze beide in hun stroom voorzien door een zonnepaneel. Het grote verschil tussen beide pompen is dat de Solar Power pomp basic niet beschikt over een accu waardoor die alleen actief is bij zonneschijn. Volgens de fabrikant is dit echter nooit een probleem aangezien na regen altijd weer zonneschijn komt!

Hiermee is de Solar Power pomp basic misschien beter te vergelijken mat de populaire Drainman, deze werkt ook alleen bij voldoende wind / stroming / golfslag maar wel 24/7! Omdat we de Drainman ook op onze site verkopen ontvangen we regematig feedback / veel reviews over de pomp en maken daaruit op dat naast de vele positieve reacties er ook klanten zijn met minder goede ervaringen. Als we hier dan contact mee opnemen blijkt dat de omstandigheden, voornamelijk de locatie van de boot, ongeschikt. Dan blijkt dat het bootje in een windluwe haven / gracht ligt of dat de boot simpelweg niet zwaar genoeg is, meestal gaat het dan om bootjes onder de 5 meter. Met de Solar Power pomp basic ben je niet afhankelijk van deze factoren en alleen maar van de zon! Aangezien die overal schijnt moet je er alleen nog voor zorgen dat je boot niet onder een boom of iets dergelijks ligt! 

Installatie - De Solar Power pomp is zeer eenvoudig te "installeren". Zo eenvoudig zelfs dat er geen handleiding wordt meegeleverd met het product. Allereerst verbind je beide snoeren (van het zonnepaneel en de pomp) door deze op elkaar te draaien. Plaats vervolgens het zonnepaneel op een plek in je boot waar die gedurende de hele dag zo min mogelijk in de schaduw staat en stel de pootjes van het zonnepaneel zo af dat deze onder een hoek van 45 graden komen te staan. Plaats vervolgens je pomp op het laagste punt in je boot met de zuignappen naar beneden en klaar ben je. GEEN SCHROEFWERK VEREIST!

De Solar Power pomp basic is inclusief:

  • Zonnepaneel
  • Pomp 
  • Afvoerslang transparant

Specificaties Solar Power pomp basic:

  • Zonnepaneel van 18 W, 15 V, 1.2 A - afmetingen: 350 mm x 360 mm x 17 mm
  • Opvoerhoogte 280 cm
  • Pompvermogen van 280 ltr / per uur (maximaal)
  • Lengte transparante afvoerslang 1,5 meter
  • Lengte snoer tussen zonnepaneel en pomp 120 cm
  • Gewicht 1 kg

 

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed